DANSSTIJLEN

Hier vind je informatie over de inhoud van de verschillende danslessen bij Dansplaats Engelen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op voor een gratis proefles!

Jazz-streetdance

In deze energieke, vrolijke les werken we aan de algehele danstechniek, door verschillende dansoefeningen te doen op muziek van nu. Het ene lesblok werken we aan de bounce in de benen, dan focussen we ons weer meer op coördinatie en dan weer werken we extra aan lenigheid. Zo komen gedurende het dansseizoen alle danselementen aan bod! Samenwerking en zelf dans leren maken is ook een belangrijk onderdeel in deze les.


Kledingvoorkeur: zwarte legging, sportshirt/sporthemdje, danssneakers (die niet buiten gedragen worden). Haren vast.

Hiphop

Hiphop is een krachtige dansvorm met veel energie. Eigenlijk is hiphop een verzamelnaam van verschillende stijlen, zoals afro, popping, locking, grooves, old school, new school en house. Er komen in deze energieke lessen dan ook verschillende hiphopstijlen aan bod. We dansen op up-tempo muziek, waardoor je bezweet uit de les zult komen! Uitstraling, energie en afwisseling zijn belangrijke elementen in deze les.


Kledingvoorkeur: zwarte legging, sportshirt/sporthemdje, danssneakers (die niet buiten gedragen worden). Haren vast.

Peuterdans & kleuterdans

In deze dansles werken we op een speelse en creatieve manier aan de basis van dans. We werken thematisch, soms rondom een voorwerp, dan dansen we weer uit een prentenboek. Tijdens deze danslessen nemen we de kinderen mee in een verhaal, en in dat verhaal komen de danselementen aan bod. Denk aan heel grote stappen nemen als een reus, springen als een sprinkhaan, of de schat van Kapitein Bonkepoot zoeken. We dansen op veel verschillende muziekjes, waardoor de kinderen in aanraking komen met verschillende muziek- en dansstijlen.

Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer uitdagend de pasjes en verhalen worden. Met de kleuters werken we ook aan een kleine danscombinatie, bij de peuters doen we dat nog niet.


Kledingvoorkeur: kleding waarin het kind lekker kan bewegen, zoals een legging met een hemd/shirt. Blote voeten of balletschoentjes, haren vast.

Moderne dans

Een moderne dansles bestaat uit vijf basiselementen: rompgebruik, functionele ademhaling, vloerwerk, verplaatsen en improvisatie. We werken elke les dan ook aan alle elementen, waardoor je een energieke les zult ervaren! We warmen eerst het lichaam op, met totaalbewegingen en isolaties, waardoor we daarna opgewarmd en vol energie aan de slag kunnen! We eindigen de dansles altijd met een danscombinatie, die elke week wat langer en uitgebreider wordt. 


Kledingvoorkeur: zwarte legging en strak zwart hemdje/balletpakje. Blote voeten of anti-slipsokken, haren vast.

Easy Flow Yoga

Ontspannen kan iedereen leren. Door het beoefenen van yoga leren we hoe we door zachte strekking spanningen in het lichaam kunnen losmaken en loslaten. Als het lichaam ontspant, wordt het denken vanzelf kalm en kom je helemaal tot rust. Daarnaast werken we ook aan kracht en souplesse, maar dit allemaal op een rustige manier, waardoor je een prettige flow ervaart. Ervaring met yoga is niet nodig!


Kledingvoorkeur: kleding waarin je je comfortabel voelt en goed in kunt bewegen. Neem iets warms mee (bijv. vest of sokken) voor de eindontspanning, zodat je niet te snel afkoelt.

Poweryoga

In de poweryogales werken we aan kracht, spieropbouw en flexibiliteit: ontspanning door inspanning. Ook creëren we een mentaal en fysiek bewustzijn. Alle bewegingen worden geleid door de ademhaling; dit zorgt ook voor de rust en balans in je lijf. Doordat alles geleid wordt door de ademhaling, zit er een lekkere, opbouwende flow in de les. We eindigen elke les met een savasana: eindontspanning. De les is voor ieder niveau geschikt: bij elke houding zijn er moeilijkere en makkelijkere opties.


Kledingvoorkeur: strakke legging, sportshirt/hemd, blote voeten. Neem iets warms mee voor de eindontspanning (bijv. een vest of sokken), zodat je niet te snel afkoelt.

Special4U

Deze dansles is speciaal voor kinderen met een beperking. In deze les zitten bijvoorbeeld kinderen met het syndroom van Down, taal-/ontwikkelingsachterstand, autisme, en/of een fysieke beperking. Er zitten dus leerlingen met verschillende beperkingen bij elkaar, omdat we op die manier van en met elkaar kunnen leren! De leeftijd varieert van 6-20 jaar.

We gaan samen plezier maken door middel van dans. De basis van de les is streetdance, dus we dansen op populaire muziek. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan samenwerking en ook zelf danspassen verzinnen komt aan bod. Uiteraard is alles aangepast aan het niveau van deze leerlingen. Daarom is de maximale groepsgrootte ook 10 leerlingen. We werken onder andere aan muzikaliteit, coördinatie en vooral aan dansplezier!   


Lesmoment: zaterdag 11:30u & 12:15u in Engelen.

Kledingvoorkeur: sportkleding, sportschoenen (die niet buiten gedragen worden), haren vast.

Pilates

In de pilateslessen werken we op een gecontroleerde manier aan versterking van diverse spiergroepen, met nadruk op je core (je centrum: je romp). Een sterke core vermindert het risico op blessures en geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug en zorgen voor een goede houding. Ook ademhaling is een belangrijke factor in de lessen en daarnaast werken we aan mentale en fysieke fitheid. Kracht, lenigheid, balans lichaamsbewustzijn; er komt van alles aan bod! Wil jij fysiek en mentaal sterker worden? Dan is de pilatesles iets voor jou!


Kledingvoorkeur: sportkleding, evt een matje meenemen.

Clipdance

Zoals de naam wellicht al duidelijk maakt, dansen we in deze les op populaire muziek en is de dans geïnspireerd op videoclips. In de les werken we aan de danstechniek, door verschillende dansoefeningen met een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld coördinatie, boucen of lenigheid. Uitstraling is, naast natuurlijk de danstechniek, hierbij erg belangrijk. Samenwerking komt in deze les ook aan bod.


Kledingvoorkeur: zwarte legging, sportshirt/sporthemdje, danssneakers (die niet buiten gedragen worden). Haren vast.

Breakdance

In deze stoere les wordt gewerkt aan de techniek van de breakdance, zowel het voetenwerk als de trucs op de grond. Hard werken, plezier hebben en al je energie geven zijn hierin belangrijke elementen. Naast de danspassen, is respect ook erg belangrijk in deze lessen. Je leert bijvoorbeeld hoe je elkaar tips en trics kan geven en hoe je elkaar op een goede manier uitdaagt voor een battle. Naast de reguliere breakdance lessen bieden wij ook een open training aan. Hier kun je onder begeleiding van de docent aan je eigen trics en moves werken, om zo nog beter te worden!


Kledingvoorkeur: joggingbroek en dansshirt, danssneakers (die niet buiten worden gedragen).

Modern ballet

Modern ballet is in de basis een moderne dansles, onderlegd met elementen van klassiek ballet. Er wordt veel aandacht besteed aan de houding van de romp, door los te laten en functioneel te ademen. Het loslaten, de flow en het groot verplaatsen vanuit een moderne les, wordt gecombineerd met elementen uit de klassieke ballettechniek. Door deze twee stijlen te combineren, ervaar je een fijne, doorgaande en energieke les, waarin alle danselementen aan bod komen.


Kledingvoorkeur: zwarte legging, dansshirt/hemd, blote voeten of balletschoentjes. Haren vast.

Demoteams

Bij de Dansplaats hebben we diverse demoteams: D-Light, D-Move en D-Freeze zijn de demoteams uit Engelen. D-Move en D-Freeze dansen in de stijl streetdance/hiphop en D-Light is een voorbereidend demoteam. Dat is speciaal voor kinderen die wel talent hebben, maar nog te jong zijn voor de andere demoteams. Dit kun je dus zien als een kweekvijver voor jong talent!

In Heeze hebben wij de demoteams D-Fine, D-Votion en El!xer. D-Votion is een demoteam voor kinderen tussen de 12-15 jaar, in de stijl streetdance/hiphop. El!xer is het demoteam voor dansers van 16 jaar en ouder en traint in de stijl hiphop. D-Fine is onze kweekvijver in Heeze.


Deze selectie- en demoteams doen mee aan danswedstrijden zoals Shell We Dance, treden gedurende het seizoen een aantal keer op bij evenementen in de buurt en zijn op die manier het visitekaartje van de Dansplaats. Een dansschool vol talent!

DanceFit

Dansen, zweten, plezier maken! Op vrolijke muziek dansen en genieten we een uur lang. Er komen veel danscombinaties aan bod, die je gelijk mee kunt doen. Dat maakt dit een ideale dansles voor iedereen met en zonder danservaring. De nadruk ligt in deze les op calorieën verbranden en genieten. Naast diverse danscombinaties werken we ook aan spieropbouw, door bijvoorbeeld buik-, bil- en beenspieroefenen.

Het is veel op Latin-achtige muziek, maar ook komt er top 40 muziek voorbij, af en toe een instrumentaal nummer, van alles wat!


Kledingvoorkeur: sportkleding, sportschoenen (die niet buiten gedragen worden).

Kidsdance

In deze vrolijke dansles werken aan de basis van dans. Verschillende korte danscombinaites komen voorbij, afgewisseld met creatieve dansopdrachten en dit alles uiteraard op passende, vrolijke muziek. Samenwerking en dansplezier is in deze lessen heel erg belangrijk!


Kledingvoorkeur: kleding waarin het kind lekker kan bewegen, zoals een legging met een shirt. Blote voeten, gymschoenen of balletschoentjes. Haren vast/uit het gezicht.

Jazzballet

In de dansles leren de leerlingen de basis van klassiek ballet, zoals een goede basishouding en de voetposities van ballet. De dansoefeningen hebben een basis van ballet, maar er komen ook jazzelementen aan bod, zoals de coördinatie en muzikaliteit. Deze les is een ideale basis voor alle dansstijlen!


Kledingvoorkeur: balletmaillot, balletpakje en balletschoentjes. Haren vast.