DOCENTEN

Annemarie Cools


"Lesgeven geeft energie! Samen met de leerlingen maak ik een feest van elke les. Dansplezier, dansimprovisatie en danstechniek gaan in mijn lessen hand in hand. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich veilig voelen, want dat zorgt voor een fijne en vertrouwde sfeer. Fouten maken? Heel graag! Zonder fouten kan er ook geen groei zijn.


Ik vind het heel leuk om choreografieën te maken, waarin de leerlingen gevoelens en emoties kwijt kunnen; choreo’s met een verhaal. Op die manier hebben de leerlingen zelf ook wat vrijheid in de dans. Want dansen is vrij zijn!

Naast het dansen haal ik ook heel veel plezier uit het ondernemen en organiseren van de Dansplaats: theaters boeken, filmavonden organiseren, workshopdagen: laat dat maar aan mij over!


Nadat ik mijn HBO opleiding tot Docent Dans in Tilburg heb afgerond, heb ik een opleiding tot poweryogainstructeur gedaan bij de AALO: ik kan niet stilzitten!"


Eigenaresse en docent van de lessen (Engelen en Heeze): clipdance, easy flow yoga, klassiek ballet, selectieteam Fusion 360, modern ballet, DanceFit, poweryoga, kleuterdans, jazz-streetdance, jazzballet, Special4U, peuterdans en selectieteam Move It!

Arjuna Vermeulen


"‘Liefde, vrede, eenheid en plezier maken’. Dit zijn de kernwaarden van hiphop en dus ook van breakdance. Dit houdt in dat de les gestructureerd is rond saamhorigheid, respect naar elkaar en heel veel lachen.

In de les leren kids om de vele bewegingen van de verschillende onderdelen van breakdance onder de knie te krijgen. Ook leren zij om zelf hun creativiteit te ontwikkelen door de vrijheid die de dansstijl hun biedt. Zo leren ze dat er altijd een andere manier is. Hoe vast je ook lijkt te zitten, er is altijd een weg! Dit geeft ze niet alleen meer kansen in hun dans maar ook in de echte wereld. Dit geldt ook voor het zelfvertrouwen van de kids. In de les zijn we namelijk constant bezig met presentatie, zelfverzekerdheid, character building, etc. Alles om het beste uit elk kind te halen zowel in dans als in het leven.


Ik zou graag in de toekomst een levendige breakdance scene zien ontstaan in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Een scène waarin er kansen zijn voor de nieuwe generatie en waarin we het gedachtegoed van HipHop (liefde, vrede, eenheid en plezier maken) bij zoveel mogelijk mensen kunnen overbrengen. Hiervoor zijn we de afgelopen 10 jaar al hard aan het werk met onze breakdance crew ‘Cypheractive’. Ook hier bij Dansplaats Engelen sta ik paraat kids te introduceren in deze prachtige wereld waar ik mijzelf al zo’n 15 jaar compleet in thuis voel."


Docent van de lessen (Engelen en Heeze): breakdance level 1, 2 & 3

Richard Lammers


"Op mijn 18e ben ik begonnen aan mijn dansavontuur. Opgegroeid in Tilburg begon ik met poppin', lockin', streetdance en leerde ik mezelf breakdance aan. Gedurende 10 jaar heb ik zowel een MBO als HBO dansdiploma behaald en ben ik verrijkt met modern, jazz en ballet. Ik zie mezelf niet als hiphopdanser of als een moderne/contemporary danser. Dans is voor mij gewoon dans.

In mijn lessen zal je altijd uitgedaagd worden en ik zorg ervoor dat er altijd iets geleerd wordt."


Docent van de lessen (Engelen): hiphop boys only

Dagmar Corbey


"Hey! Mijn naam is Dagmar Corbey en ik ben 21 jaar oud. Ik ben begonnen met hiphop dansen toen ik 8 jaar was en heb daarna in meerdere teams gedanst en een boel prijzen gewonnen met deze groepen. Sinds een aantal jaar geef ik nu ook les bij verschillende dansscholen, waaronder Flexx_n Dance Academy en de Dansplaats. Ik train nu zelf twee wedstrijdteams, maar ben ondertussen nog steeds bezig met mezelf verbeteren in dans. Naast dansen studeer ik Liberal Arts and Sciences op Tilburg University. Ik hoop jullie nog eens te zien bij de Dansplaats!"


Docent van de les (Engelen): hiphop selectieteam The Hiphop Statement

Mira Verhaegh


“Hallo allemaal! Ik ben Mira en ik ben geboren in Nijmegen en ik woon sinds kort in Eindhoven. Toen ik 10 jaar was ontdekte ik de dansstijl streetdance/hiphop en op mijn 15e kreeg ik belangstelling voor meerdere dansdisciplines, waaronder moderne dans en jazzdans. Dansen werd niet alleen mijn hobby maar ook mijn passie en ik besloot er mijn werk van te maken. In 2012 heb ik mijn diploma tot Docent Dans gehaald op de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en sindsdien ben ik fulltime werkzaam bij verschillende dansscholen door het hele land waar ik modern/jazz, hiphop en dancehall lessen verzorg. Ik geef momenteel danslessen aan kinderen vanaf 6 jaar en ouder, tieners en volwassenen. Bij Dansplaats in Heeze zal ik de streetdance lessen van 6 t/m 12 jaar op vrijdag gaan geven! Mijn doel als dansdocente is bereikt als leerlingen iets leren en daar enthousiast van worden, maar vooral dansplezier beleven tijdens mijn lessen!"


Docent van de lessen (Engelen en Heeze): hiphop, jazz-streetdance

Milou van Dooren-Weekers


"Hi everybody! Na 10 mooie jaren als trotse eigenaresse van dansschool Off Limits uit Eindhoven, kon ik me vanaf 2016 volledig richten op het doceren voor andere, toffe scholen toen ik mijn eigen dansschool heb verkocht. Waar ik vanuit vroeger klassiek, modern geschoold ben door mijn opleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, is het nu enkel de stijl hiphop/streetdance die ik met veel plezier geef! In mijn lessen kom je voor plezier, muzikaliteit en techniek. Hard werken, samenwerking en passie vind ik belangrijk. In Heeze mag ik lesgeven aan de tofste groepen! Twee mooie demoteams, een gemotiveerde reguliere groep en natuurlijk D-Fuse (performance group). Kom je snel een keertje meedoen? Mijn levensmotto: 'The sky is the limit'."


Docent van de lessen (Heeze): demoteam D-Fine & D-Votion, hiphop, D-Fuse

Silvie Peels


"Mijn naam is Silvie en ik zal mezelf even kort voorstellen. Op het moment van schrijven ben ik 24 jaar en woon samen met mijn vriendin in het Limburgse dorpje Well. Oorspronkelijk kom ik uit het Brabantse Waalre waar ik als klein meisje begon met dansen. Dansen werd een passie en een droom. Ik wilde mijn passie graag overbrengen op andere en van mijn grootste hobby mijn werk maken. Na de vooropleiding dans ben ik begonnen aan de opleiding docent dans in Tilburg. Helaas heb ik deze niet af kunnen maken door een chronische blessure en ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan de PABO. Maar een droom geef je niet zomaar op. Daarom geef ik nu met heel veel liefde en plezier danslessen, waarbij mijn pedagogische vaardigheden ook goed van pas komen. Het welbevinden van de kinderen staat voor mij voorop tijdens mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig en fijn voelen en daarbij vooral plezier beleven aan de dansles. Op die manier kan ik de kinderen het mooie van dansen aanleren!"


Docent van de lessen (Leende): kleuterdans, jazz-streetdance

Laura Reiling


"Dansen is voor mij genieten. 16 jaar ben ik eigenaresse geweest van dansschool DQ dance, maar nu geef ik liever alleen nog danslessen. Dansen is altijd mijn echte passie geweest. Bij Dansplaats ga ik de kleuterdanslessen en de kidsdancelessen verzorgen. Met twee eigen kinderen, een pabo achtergrond en 20 jaar ervaring in het lesgeven, is er genoeg inspiratie en motivatie om de jongste kids van de dansschool het ‘dansvirus’ mee te geven!"


Docent van de lessen (Heeze): kleuterdans en kidsdance

Mathilde Mathijsen


"Mijn naam is Mathilde, ik ben 25 jaar, ik woon in Den Bosch en heb een dochtertje van bijna 2. Doceren en choreograferen is mijn grote passie en naast het hebben van mijn eigen dansgezelschap geef ik met heel veel liefde en plezier alweer bijna 10 jaar les op andere dansscholen. 

Op de Dansplaats zal ik in Engelen de lessen jazz-streetdance en modern verzorgen op vrijdagavond. Plezier, energie, muzikaliteit, ontlading, persoonlijkheid en vrijheid staan centraal in mijn lessen. 

We gaan er een fijn seizoen van maken en hopelijk zie ik je snel in een van mijn lessen!"


Docent van de lessen (Engelen): jazz-streetdance, moderne dans

Djay Wilmink


"Mijn naam is Djay Wilmink en ik ben 22 jaar oud. Al vanaf mijn derde levensjaar staat dansen voor mij centraal. Ik begon met klassiek- en jazzballet, hier voegde ik later streetdance aan toe en toen ook hiphop. Toen ik eenmaal voor de keuze stond welke opleiding ik zou gaan doen nadat ik mijn HAVO-diploma zou behalen, was dit voor mij vrij snel duidelijk; ik wilde dansen. Zo deed ik dan ook auditie voor Cios Dans te Sittard en werd ik aangenomen. En nu, 3 jaar later, heb ik 2 diploma’s op zak: sport- en bewegingsleider Dans & Sport en bewegingscoördinator Dans. Op mijn opleiding heb ik vele ervaringen opgedaan, van organisatie en administratie tot aan het verzorgen van complete danslessen met alles er op en eraan. Ook heb ik kennis gemaakt en mij verbreed in meerdere dansstijlen zoals: klassiek, jazz, hiphop, modern, afrodance, urban-contemporary en feminine. Met weer veel nieuwe ervaringen en kennis op zak ben ik klaar om weer te starten aan een nieuw dansseizoen! 

 

Heel veel dansplezier gewenst!"


Docent van de lessen (Heeze): demoteam EL!XER