DOCENTEN

Annemarie Cools


"Lesgeven geeft energie! Samen met de leerlingen maak ik een feest van elke les. Dansplezier, dansimprovisatie en danstechniek gaan in mijn lessen hand in hand. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich veilig voelen, want dat zorgt voor een fijne en vertrouwde sfeer. Fouten maken? Heel graag! Zonder fouten kan er ook geen groei zijn.


Ik vind het heel leuk om choreografieën te maken, waarin de leerlingen gevoelens en emoties kwijt kunnen; choreo’s met een verhaal. Op die manier hebben de leerlingen zelf ook wat vrijheid in de dans. Want dansen is vrij zijn!

Naast het dansen haal ik ook heel veel plezier uit het ondernemen en organiseren van de Dansplaats: theaters boeken, filmavonden organiseren, workshopdagen: laat dat maar aan mij over!


Nadat ik mijn HBO opleiding tot Docent Dans in Tilburg heb afgerond, heb ik een opleiding tot poweryogainstructeur gedaan bij de AALO: ik kan niet stilzitten! Naast Dansplaats heb ik nog een dansbedrijf: DanceFlix. Dit is een online dansplatform met allerlei danspakketten. Check de website hier!"


Eigenaresse en docent van de lessen (Engelen en Heeze): clipdance, easy flow yoga, klassiek ballet, selectieteam D-Sire, modern ballet, DanceFit, poweryoga, kleuterdans, jazz-streetdance, jazzballet, Special4U, peuterdans en selectieteam Move It!

Mira Verhaegh


“Hallo allemaal! Ik ben Mira en ik ben geboren in Nijmegen en ik woon sinds kort in Eindhoven. Toen ik 10 jaar was ontdekte ik de dansstijl streetdance/hiphop en op mijn 15e kreeg ik belangstelling voor meerdere dansdisciplines, waaronder moderne dans en jazzdans. Dansen werd niet alleen mijn hobby maar ook mijn passie en ik besloot er mijn werk van te maken. In 2012 heb ik mijn diploma tot Docent Dans gehaald op de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en sindsdien ben ik fulltime werkzaam bij verschillende dansscholen door het hele land waar ik modern/jazz, hiphop en dancehall lessen verzorg. Ik geef momenteel danslessen aan kinderen vanaf 6 jaar en ouder, tieners en volwassenen. Bij Dansplaats in Heeze zal ik de streetdance lessen van 6 t/m 12 jaar op vrijdag gaan geven! Mijn doel als dansdocente is bereikt als leerlingen iets leren en daar enthousiast van worden, maar vooral dansplezier beleven tijdens mijn lessen!"


Docent van de lessen (Engelen en Heeze): hiphop, jazz-streetdance

Mathilde Mathijsen


"Mijn naam is Mathilde, ik ben 27 jaar, ik woon in Den Bosch en heb een dochtertje van 4 en een zoontje van bijna 2 jaar. Doceren en choreograferen is mijn grote passie en naast het hebben van mijn eigen dansgezelschap geef ik met heel veel liefde en plezier alweer bijna 10 jaar les op andere dansscholen. 

Op de Dansplaats zal ik in Engelen de lessen jazz-streetdance en modern verzorgen op vrijdagavond. Plezier, energie, muzikaliteit, ontlading, persoonlijkheid en vrijheid staan centraal in mijn lessen. 

We gaan er een fijn seizoen van maken en hopelijk zie ik je snel in een van mijn lessen!"


Docent van de lessen (Engelen): jazz-streetdance

Mariska van den Heuvel


"Mijn naam is Mariska van den Heuvel, getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Alhoewel mijn accent niet uit de buurt komt, ben ik toch al goed ingeburgerd in Engelen (’s-Hertogenbosch). 

In het dagelijks leven ben ik een gezellige, kleurrijke, creatieve en bezige bij.

Ik haal veel energie uit het organiseren van personeelsfeestjes, kinderfeestjes, themafeestjes (kerst, sinterklaas, pasen enz). Drie dagen in de week ben ik op de basisschool te vinden waar ik overblijfmoeder ben om samen met de kinderen te eten en te spelen. Mijn rust vind ik in het creatieve haken van alles wat er maar bestaat of vraag naar is. Met andere woorden: een echte duizendpoot!

Maar… mijn grootste hobby/passie is dansen. Dit zou ik graag met jullie willen delen tijdens een groepsles DanceFit, waarin we dans- en cardio oefeningen op verschillende stijlen van muziek combineren.

Bang dat het onthouden van de pasjes te moeilijk is? Geen zorgen! Het is echt niet ingewikkeld, zelfs met 2 linkervoeten kun jij meekomen met deze les.

Dansen is namelijk een gezonde sport, de meeste mensen kunnen aanstekelijke muziek moeilijk weerstaan. Je heupen gaan vanzelf mee bewegen op het ritme en zie daar… je danst!

 

Zin om ook eens lekker de voetjes van de vloer te gooien terwijl je met een workout bezig bent?

Dan begroet ik je graag tijdens mijn DanceFit lessen op maandag en woensdag in Engelen.

 

LIVE, LOVE and DANCE


Docent van de lessen (Engelen): DanceFit