DOCENTEN

Annemarie Cools


"Lesgeven geeft energie! Samen met de leerlingen maak ik een feest van elke les. Dansplezier, dansimprovisatie en danstechniek gaan in mijn lessen hand in hand. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich veilig voelen, want dat zorgt voor een fijne en vertrouwde sfeer. Fouten maken? Heel graag! Zonder fouten kan er ook geen groei zijn.


Ik vind het heel leuk om choreografieën te maken, waarin de leerlingen gevoelens en emoties kwijt kunnen; choreo’s met een verhaal. Op die manier hebben de leerlingen zelf ook wat vrijheid in de dans. Want dansen is vrij zijn!

Naast het dansen haal ik ook heel veel plezier uit het ondernemen en organiseren van de Dansplaats: theaters boeken, filmavonden organiseren, workshopdagen: laat dat maar aan mij over!


Nadat ik mijn HBO opleiding tot Docent Dans in Tilburg heb afgerond, heb ik een opleiding tot poweryogainstructeur gedaan bij de AALO: ik kan niet stilzitten!"


Eigenaresse en docent van de lessen (Engelen en Heeze): clipdance, easy flow yoga, klassiek ballet, selectieteam D-Sire, modern ballet, DanceFit, poweryoga, kleuterdans, jazz-streetdance, jazzballet, Special4U, peuterdans en selectieteam Move It!

Mira Verhaegh


“Hallo allemaal! Ik ben Mira en ik ben geboren in Nijmegen en ik woon sinds kort in Eindhoven. Toen ik 10 jaar was ontdekte ik de dansstijl streetdance/hiphop en op mijn 15e kreeg ik belangstelling voor meerdere dansdisciplines, waaronder moderne dans en jazzdans. Dansen werd niet alleen mijn hobby maar ook mijn passie en ik besloot er mijn werk van te maken. In 2012 heb ik mijn diploma tot Docent Dans gehaald op de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en sindsdien ben ik fulltime werkzaam bij verschillende dansscholen door het hele land waar ik modern/jazz, hiphop en dancehall lessen verzorg. Ik geef momenteel danslessen aan kinderen vanaf 6 jaar en ouder, tieners en volwassenen. Bij Dansplaats in Heeze zal ik de streetdance lessen van 6 t/m 12 jaar op vrijdag gaan geven! Mijn doel als dansdocente is bereikt als leerlingen iets leren en daar enthousiast van worden, maar vooral dansplezier beleven tijdens mijn lessen!"


Docent van de lessen (Engelen en Heeze): hiphop, jazz-streetdance

Milou van Dooren-Weekers


"Hi everybody! Na 10 mooie jaren als trotse eigenaresse van dansschool Off Limits uit Eindhoven, kon ik me vanaf 2016 volledig richten op het doceren voor andere, toffe scholen toen ik mijn eigen dansschool heb verkocht. Waar ik vanuit vroeger klassiek, modern geschoold ben door mijn opleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, is het nu enkel de stijl hiphop/streetdance die ik met veel plezier geef! In mijn lessen kom je voor plezier, muzikaliteit en techniek. Hard werken, samenwerking en passie vind ik belangrijk. In Heeze mag ik lesgeven aan de tofste groepen! Twee mooie demoteams, een gemotiveerde reguliere groep en natuurlijk D-Fuse (performance group). Kom je snel een keertje meedoen? Mijn levensmotto: 'The sky is the limit'."


Docent van de lessen (Heeze): demoteam D-Fine & D-Votion, hiphop, D-Fuse

Laura Reiling


"Dansen is voor mij genieten. 16 jaar ben ik eigenaresse geweest van dansschool DQ dance, maar nu geef ik liever alleen nog danslessen. Dansen is altijd mijn echte passie geweest. Bij Dansplaats ga ik de kleuterdanslessen en de kidsdancelessen verzorgen. Met twee eigen kinderen, een pabo achtergrond en 20 jaar ervaring in het lesgeven, is er genoeg inspiratie en motivatie om de jongste kids van de dansschool het ‘dansvirus’ mee te geven!"


Docent van de lessen (Heeze): kleuterdans en kidsdance

Mathilde Mathijsen


"Mijn naam is Mathilde, ik ben 27 jaar, ik woon in Den Bosch en heb een dochtertje 4 en een zoontje van bijna 2 jaar. Doceren en choreograferen is mijn grote passie en naast het hebben van mijn eigen dansgezelschap geef ik met heel veel liefde en plezier alweer bijna 10 jaar les op andere dansscholen. 

Op de Dansplaats zal ik in Engelen de lessen jazz-streetdance en modern verzorgen op vrijdagavond. Plezier, energie, muzikaliteit, ontlading, persoonlijkheid en vrijheid staan centraal in mijn lessen. 

We gaan er een fijn seizoen van maken en hopelijk zie ik je snel in een van mijn lessen!"


Docent van de lessen (Engelen): jazz-streetdance

Silvie Peels


"Mijn naam is Silvie en ik zal mezelf even kort voorstellen. Op het moment van schrijven ben ik 24 jaar en woon samen met mijn vriendin in het Limburgse dorpje Well. Oorspronkelijk kom ik uit het Brabantse Waalre waar ik als klein meisje begon met dansen. Dansen werd een passie en een droom. Ik wilde mijn passie graag overbrengen op andere en van mijn grootste hobby mijn werk maken. Na de vooropleiding dans ben ik begonnen aan de opleiding docent dans in Tilburg. Helaas heb ik deze niet af kunnen maken door een chronische blessure en ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan de PABO. Maar een droom geef je niet zomaar op. Daarom geef ik nu met heel veel liefde en plezier danslessen, waarbij mijn pedagogische vaardigheden ook goed van pas komen. Het welbevinden van de kinderen staat voor mij voorop tijdens mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig en fijn voelen en daarbij vooral plezier beleven aan de dansles. Op die manier kan ik de kinderen het mooie van dansen aanleren!"


Docent van de lessen (Leende): kleuterdans, jazz-streetdance

Mariska van den Heuvel


"Mijn naam is Mariska van den Heuvel, getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Alhoewel mijn accent niet uit de buurt komt, ben ik toch al goed ingeburgerd in Engelen (’s-Hertogenbosch). 

In het dagelijks leven ben ik een gezellige, kleurrijke, creatieve en bezige bij.

Ik haal veel energie uit het organiseren van personeelsfeestjes, kinderfeestjes, themafeestjes (kerst, sinterklaas, pasen enz). Drie dagen in de week ben ik op de basisschool te vinden waar ik overblijfmoeder ben om samen met de kinderen te eten en te spelen. Mijn rust vind ik in het creatieve haken van alles wat er maar bestaat of vraag naar is. Met andere woorden: een echte duizendpoot!

Maar… mijn grootste hobby/passie is dansen. Dit zou ik graag met jullie willen delen tijdens een groepsles DanceFit, waarin we dans- en cardio oefeningen op verschillende stijlen van muziek combineren.

Bang dat het onthouden van de pasjes te moeilijk is? Geen zorgen! Het is echt niet ingewikkeld, zelfs met 2 linkervoeten kun jij meekomen met deze les.

Dansen is namelijk een gezonde sport, de meeste mensen kunnen aanstekelijke muziek moeilijk weerstaan. Je heupen gaan vanzelf mee bewegen op het ritme en zie daar… je danst!

 

Zin om ook eens lekker de voetjes van de vloer te gooien terwijl je met een workout bezig bent?

Dan begroet ik je graag tijdens mijn DanceFit lessen op maandag en woensdag in Engelen.

 

LIVE, LOVE and DANCE


Docent van de lessen (Engelen): DanceFit